آمپراژ
  • آمپراژ
  • /
  • مقالات
  • /
  • مشکلات لامپ های ال ای دی چیست؟ و نحوه برطرف کردن آنها چگونه است؟

مشکلات لامپ های ال ای دی چیست؟ و نحوه برطرف کردن آنها چگونه است؟

با وجود تمامی نکات مثبت لامپ های LED، ممکن است برخی از افراد در زمینه هایی با مشکلات لامپ های ال ای دی مواجه شده باشند و سعی کنند که خود در منزل این مشکلات را حل کنند یا به نوعی وقتی را برای تعمیر لامپ های LED صرف کنند که دیگر احتیاجی به بردن لامپ به تعمیرکار نباشد. در برخی موارد، خرابی ها و مشکلات لامپ های ال ای دی قابل تعمیر هستند و نیازی به تعویض لامپ نیست، برای این امر فقط کافی است که دانست مشکل و نحوه تعمیر لامپ ال ای دی چگونه است.
مشکلات لامپ های ال ای دی

لامپ های ال ای دی دارای طول عمر 25000 الی 30000 ساعته می‌باشند و به علت کم مصرف بودن و طول عمر بالا بسیار محبوب شده‌اند. با وجود همه‌ مزایای لامپ های ال ای دی ، گاهی عوامل خارجی و داخلی هستند که ممکن است عملکرد لامپ را تحت تاثیر قرار دهند و باعث بروز مشکلاتی شوند.

چشمک زدن
روشنایی بیش از حد
صدای وز وز
نور کم کیفیت
تغییر رنگ
شاخص نمود رنگ پایین
روشن نشدن ناگهان
گرم شدن غیر معمول

از جمله مشکلات رایجی هستند که یک لامپ ال ای دی می‌تواند با آن ها مواجه شود. البته منظور از مشکلات رایج این نیست که همه لامپ‌های LED حتما با این مشکلات رو به رو می‌شوند، بلکه با استفاده درست، در اکثر موارد تا آخرین لحظه استفاده، از کارایی لامپ کاسته نمی‌شود.

رفع مشکلات لامپ های ال ای دی

برای اکثر معضلاتی که لامپ‌های LED با آن‌ها مواجه می‌شوند، راه‌حل‌هایی وجود دارد. اطلاع از این راه‌حل‌ها در تعمیر لامپ‌های LED نقش کمک‌کننده‌ای می‌تواند داشته باشد. در ادامه به بررسی مشکلات رایج لامپ‌های LED و راه‌حل‌های مرتبط با هر یک از آن‌ها پرداخته می‌شود.
علت و رفع چشمک زدن لامپ LED

مواردی همچون سیم کشی شل،‌ مشکلات اتصال، دمای نامناسب و درایور ناسالم می‌توانند موجب بروز همچنین مشکلی شوند. برای حل این مشکل چندین روش وجود دارد:
1-در مرحله اول باید چک کرد که آیا لامپ در جای خود به درستی و سفت قرار گرفته است؟ یا اینکه اتصال آن شل می‌باشد؟ اگر لامپ در پایه لامپ به درستی قرار نمی‌گیرد، باید پایه را تعویض کرد تا سرپیچ لامپ به صورت کامل در آن جای بگیرد.
2-استفاده از محافظ برق برای کل وسایل برقی(بر روی کنتور نصب می‌شود) هم روش مناسبی برای جلوگیری از نوسانات می‌باشد تا از خراب شدن تمامی لوازم برقی از جمله لامپ ها جلوگیری شود.
3-در برخی شرایط هم ممکن است که درایور لامپ موجب این مشکل شود، تعویض آن می‌تواند موثر باشد.
4-لامپ های ال ای دی در محیط های بسیار گرم نمی‌توانند عملکرد درستی داشته باشند. اگر محیط نصب لامپی که چشمک می‌زد خیلی گرم است، با تغییر دادن محل نصب آن احتمال رفع مشکل وجود دارد.
در آخر باید در نظر داشت که گاهی اوقات مشکل چشمک زدن یک لامپ ال ای دی صرفا به یک دلایل محدود نمی‌شود بلکه ممکن است چندین عامل دخیل باشند و باید تک به تک بررسی قرار بگیرند.
علت و رفع روشنایی بیش از حد لامپ LED

از جمله دلایلی که موجب می‌شود نور خروجی یک لامپ ال ای دی بیش از اندازه روشن باشد این است که لامپ بیشتر از حدی که احتیاج دارد وات دریافت می‌کند و یا اینکه نسبت به نیاز محیط نصب، دارای بهره نوری بیشتری است.
راه حل: استفاده از دیمر ها می‌تواند موجب شود تا بتوان برق ورودی لامپ را کنترل کرد و نور را آن را بر روی میزان دلخواه قرار داد.
علت و رفع صدای وز وز لامپ LED

یکی از اصلی ترین دلایل این اتفاق، ناسازگاری درایور می‌باشد. لامپ باید یک جریان و ولتاژ خاصی را دریافت کند تا عملکرد درستی داشته باشد. در صورت ناسازگاری درایور، ورود و گذر جریان برق در لامپ با مشکل رو به رو می‌شود. اتصال ضعیف سرپیچ لامپ و پایه هم ممکن است منجر به وزوز کردن لامپ شود.

راه حل: در مرحله اول باید درایور لامپ مورد بررسی قرار بگیرد که جریان برق درستی را از خود عبور دهد. بررسی سفت بودن یا شل بودن سرپیچ و کنترل کردن دیمر هم می‌تواند موثر باشد. در صورتی که هیچ یک از روش های بالا نتیجه ای نداشت، بهترین کار تماس با شرکت تولیدکننده است.

علت و رفع نور کم کیفیت لامپ LED

از جمله دلایلی که مسبب این مشکل می‌شود می‌توان به گرما، افت ولتاژ، کاهش عمر،‌ درایور نامناسب و کیفیت پایین مواد به کار رفته در لامپ اشاره کرد.
راه حل: لامپ های ای ای دی با قرار گرفتن دیود های نوری در کنار یکدیگر روشن می‌شوند. در صورتی که هر یک از این دیود ها بسوزد، باعث کاهش نور لامپ می‌شود. تعویض دیود ها می‌تواند باعث حل مشکل شود. از جنبه ای دیگر بررسی مقدار ولتاژ ورودی، منبع تغذیه(درایور) و کنترل دما در رفع این مشکل و جلوگیری از آن موثر است.
علت و رفع تغییر رنگ لامپ LED

در برخی از لامپ های ال ای دی به ویژه ریسه هایی که رنگ سفید دارند، بر اثر زیاد روشن ماندن، عدم دفع حرارت، در معرض دود بودن و هوای گرم ، بعد از مدتی رنگ‌های سفید به زردی متمایل می‌شود.
راه حل: برای این مورد نمی‌توان آنچنان کار خاصی انجام داد، بلکه راه حل این مشکل قبل از وقوع آن است. عمده دلیل زرد شدن لامپ ال ای دی، هیت سینک می‌باشد. حین تهیه لامپ باید به هیت سینک آن دقت کرد که بتواند به خوبی گرما را دفع کند.
علت و رفع شاخص نمود رنگ پایین لامپ LED

شاخص نمود رنگ باعث می‌شود تا رنگ اجسام به واقعی ترین حالت خود نزدیک باشد. در صورت پایین بودن CRI یک لامپ، اجسام زیر آن نور از رنگ واقعی خود دور می‌شوند. کیفیت ساخت پایین لامپ و عمدتا عوامل درونی، موجب کاهش CRI می‌شوند.
راه حل: تقریبا هیچ روشی برای حل صد در صدی این مشکل وجود ندارد، اما استفاده از فیلتر های اصلاح رنگ شاید تا حدودی بتوانند پاسخگو باشند.

علت و رفع روشن نشدن ناگهانی در لامپ LED

در همچین مواقعی احتمال می‌رود که لامپ ال ای دی سوخته باشد. در این حالت یا باید لامپ را به کلی تعویض یا اینکه برای تعمیر آن به نمایندگی مراجعه کرد. خرابی دیود های نوری و درایور در این مورد نقش پررنگی دارند. در برخی از لامپ ها که تمامی دیود های نوری به یکدیگر متصل هستند، اگر از یکی آنها بسوزد موجب می‌شود تا عملکرد کل لامپ تحت تاثیر قرار بگیرد و به کلی روشن نشود. همچنین ایجاد مشکل در منبع تغذیه هم می‌تواند باعث روشن نشدن لامپ شود.
راه حل: در صورت خرابی دیود، می‌توان دیفیوزر لامپ را باز کرد، با یک مولتی‌متر تک به تک سلامت دیود های های نوری را بررسی کرد و از عملکرد آن ها مطمئن شد و در نهایت به سراغ لحیم کردن آن دیودی رفت که خراب بوده است. این فرایند در اکثر مواقع می‌تواند در تعمیر لامپی که تنها چند عدد از ال ای دی آن ها سوخته اند مناسب باشد.
گاه شرایطی ایجاد می‌شود که دیود ها سالم هستند اما درایور دارای مشکل است، برای رفع این مشکل باید درایور(منبع تغذیه) را تعویض کرد.

رسانه های همکار
استفاده از مطالب نیوکالا مگ برای مقاصد غیرتجاری با ذکر نام دیجی‌کالا مگ و لینک به منبع بلامانع است. حقوق این سایت به شرکت نوآوران فن‌آوازه (فروشگاه آنلاین دیجی‌کالا) تعلق دارد.

تماس تلفنی

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.